2023 11 01 Dodenherdenking

2023 11 01    Dodenherdenking 

                                                      Oude Stedelijke begraafplaats Roeselare        De dodenherdenking op 1 november wordt jaarlijks georganiseerd door stad Roeselare, de dag waarop onze dierbaren worden herdacht en ook de vele slachtoffers van WO I en II, zowel militaire als burgerlijke slachtoffers. 

        Om 11.30 stipt stapte het Gildemuziek via de prachtige laan vanuit de Groenestraat, de Oude Stedelijke Begraafpplaats op. Enkele schepenen begeleidden de serene optocht naar het monument van de Roeselaarse gesneuvelden WO I en II. Na de verwelkoming en toespraak van schepen Francis Debruyne was een leerling van het 4de leerjaar die het woord nam, gevolgd door een woordje van bezinning van deken Renaat Desmedt,

Na de toespraken werden bloemen neergelegd door schepen Francis Debruyne en verschillende afgevaardigden van Vaderlandslievende verenigingen. Voor onze vereniging BTTB werden de bloemen neergelegd door de meter Lieve Vandenberghe en de peter Willy Vanoutrive. 


Hieronder een link naar de foto's van de plechtigheid

Deel deze pagina