2024 04 12 en 13 Poppies kaarting

14 en 15 april 2023        POPPIES kleine gebakjes kaarting


Beste leden en sympathisanten,


Voor onze vereniging B.T.B.B, is dit weekend een belangrijke activiteit om ons financieel een steuntje te geven, zodat we in de toekomst de vele oorlogsslachtoffers verder kunnen eren, dit verdienen zij en dit mogen wij nooit vergeten. En of dit weekend geslaagd was, met dit 1ste zonnig lenteweertje hadden velen van jullie de weg gevonden naar de Wijnendalestraat, voor onze jaarlijkse 2-daagse kaarting. 


De bedrijfsgebouwen van de firma Vinckier - Cloet kreeg nog een poetsbeurt op woensdag en op donderdag-namiddag tekenden tal van onze vrijwillige medewerkers present om de zaal aan te kleden. Tafels en stoelen werden uit hun stockageruimte gehaald, rond gezet en voorzien van een fleurig napje en kaartersmatje. Gesleurd met vele bierbakken, wijntjes en frisdranken om de frigo's vol te proppen, een warm zonnig weekendje werd ons aangekondigd.

Op vrij- en zaterdag werden de gewaardeerde broodjes door onze eigen team rijkelijk belegd met verschillende soorten toespijs. Dat ze gesmaakt werden was duidelijk, heel snel moesten we het uitverkocht bordje plaatsen.


Voor het bestuur van de B.T.B.B is het belangrijk om onze leden en sympathisanten tijdens deze 2-daagse kaarting een warme ontvangst aan te bieden en het hun zo gezellig mogelijk te maken. Volgens de reactie's van het publiek, konden we opnieuw een grote tevredenheid waarnemen, over de aankleding, de ontvangst, de vriendschap en de leuke babbels. Dat de kaarters en andere passanten het goed hadden, kunnen we beamen. Enkelingen waren reeds op vrijdag om 14 uur aanwezig en de laatste konden we naar de exit begeleiden rond 0.45 uur.


Vanuit het bestuur een dikke dankjewel voor jullie talrijke aanwezigheid,  ook een bijzondere dank aan de vele sponsors die onze vereniging ook de nodige financiële steun geven.

En uiteraard ook onze dank aan de zaakvoerder, Joris Vinckier om dit pand belangeloos vrij te geven voor deze activiteit.

Ook mogen we de vele medewerkers vanuit de vereniging niet vergeten te bedanken, waarop wij telkens kunnen en mogen rekenen ... een dikke, vette merci! Vele helpende handen maken het vele voorbereidings-en opkuis werk aangenamer en lichter voor de vereniging en het bestuur.


En zoals ieder jaar, was er ook nog de algemene vergadering van de B.T.B.B gepland op zondag ( enkel voor de leden ). Daar was er een kleine ceremonie tijdens de opening en afsluiting van de vergadering. Een woordje door onze voorzitter Willem en ondervoorzitter Marc, de geplande activiteiten voor 2024, zoals de plechtigheid in Nieuwpoort en de Pelgrimage werden toegelicht door Koen. En Norbert ( onze reisgids ) gaf ook uitleg hoe de daguitstap Ploegsteert zou ingevuld worden. 

Voor degene die zich vooraf hadden ingeschreven werd het Poppies weekend afgesloten met een lunch in de Markieze.


Op naar de volgende editie van de Poppies kaarting 2025,


met dank

namens het bestuur


Via onderstaand link ziet u de foto’s      door  Dieter Bostyn

Deel deze pagina