2022 11 09 PILGRIM

The Duke Of York's Royal Military School

Foto's via onderstaande link:

Photos via the link below:

Fotograaf: DIETER BOSTYN

Hartelijk dank aan iedereen aanwezig op de herdenking en vooral aan de jeugd die zo talrijk aanwezig was om maar de leerkrachten en directies niet te vergeten.

The Duke Of York's Royal Military School Dover

The Duke Of York's Royal Military School Dover

Mr.Alex Foreman, President B.T.o.R. and Principal at The Duke Of York's Royal Military School Dover

Mr.Alex Foreman, President B.T.o.R. and Principal at The Duke Of York's Royal Military School Dover

Majoor Marc Ellis, Chairman  BToR en directeur militaire vakken van de DoYRMS aan het overleggen met de secretaris van de BTBB Roeselare

Majoor Marc Ellis, Chairman BToR en directeur militaire vakken van de DoYRMS aan het overleggen met de secretaris van de BTBB Roeselare

Hiernaast rechts Group Captain John Dickson MA RAF (Engelse Ambassade) in gesprek met Marc Ellis (BToR) voor het begin van de herdenking

GESCHIEDENIS omtrent de FAKKEL

De Koninklijke Militaire School van de Hertog van York is al tien jaar verbonden aan The British Torch of Remembrance.

Graf van de Onbekende Strijder
Elk jaar in november vormen geselecteerde leerlingen in ceremonieel uniform een erewacht bij het graf van de Onbekende Strijder, terwijl een dienst ter herdenking van de fakkel wordt geleid door de deken van Westminster. Buglers spelen The Last Post en Reveille.


Dover Marine Station
Hogere studenten spelen de volgende dag ook een belangrijke rol in de herdenkingsdienst in het marinestation van Dover (Western Dock) als de pelgrimstocht van de Britse herinneringsfakkel zich voorbereidt op het vertrek naar België.


De bedevaart
De pelgrimstocht duurt meerdere dagen begin november, met belangrijke evenementen en plechtigheden in Brussel en de Menenpoort in Ieper. Andere historische locaties zijn Bredene en Roeselare. Pelgrims komen uit heel Groot-Brittannië, van alle drie de diensten.


Lidmaatschap
De Officieren van de British Torch of Remembrance nodigen u graag uit om lid te worden. Een militaire achtergrond is niet noodzakelijk voor het lidmaatschap, maar wij zijn altijd geïnteresseerd in eventuele banden.


Een korte geschiedenis
Hoewel het verhaal van de British Torch of Remembrance dateert van 1965, ontstond het idee van een fakkel als symbool van herinnering aan gesneuvelde kameraden in de Eerste Wereldoorlog in België in 1926. Geïnspireerd door een idee van de Belgische Nationale Veteranen Federatie (FNC) verzamelden vertegenwoordigers met fakkels uit de toen bestaande negen Belgische provincies zich jaarlijks op 11 november bij het nationale monument voor de Onbekende Strijder in Brussel, de Congreskolom. Daar werden de fakkels, na een eerbetoon, voor dat jaar gedoofd. De populariteit van deze symbolische daad verspreidde zich snel over heel België, zodat enkele honderden lokale fakkels naar de belangrijkste provinciesteden werden gedragen en hun geest werd overgedragen aan de provinciale fakkel.


Na het einde van de Tweede Wereldoorlog besloot een groep Belgische officieren in Londen de permanente vlam aan de Congreskolom, die tijdens de oorlog door de Duitsers was gedoofd, opnieuw te ontsteken. Hun fakkel werd aangestoken bij het Graf van de Onbekende Strijder in Westminster Abbey en naar Brussel vervoerd om de permanente vlam weer aan te wakkeren.


In de loop der jaren sloten fakkels uit landen als Frankrijk, Brazilië, de VS en Nederland, waar Belgische ex-militairen zich hadden gevestigd, zich bij de pelgrimstocht aan en in 1965 maakte een Britse fakkel voor het eerst de reis naar Brussel. De bewakers ervan waren een groep 'Old Contemptibles', kameraden van het oude Belgische Vijfde Leger. Sindsdien heeft met het verstrijken van de tijd ertoe geleid dat de Britse fakkel nu de enige is die de Engels-Belgische gemeenschap vertegenwoordigt. De leden zijn er trots op verbonden te zijn met een organisatie met een dergelijke historische, diplomatieke, religieuze en militaire herkomst.

09 11 2022 PILGRIMAGE BToR DOVER

Deel deze pagina